maskinentreprenoren logo

Branschnytt

300 mil statlig väg går till Peab

Peab har erhållit två nya driftkontrakt gällande vägunderhåll för Trafikverket. Totalt rör det sig om 300 mil statlig väg som kommer att underhållas av Peab de kommande fyra åren med option på ytterligare två år. Kontrakten har ett totalt värde om 360 miljoner svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Totalt har Peab driftuppdraget för 23 av Trafikverkets vägdriftsområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift. Foto: Peab/pressbild

Sveriges statliga vägnät är indelat i geografiska områden där varje område består av 55 till 175 mil väg. Peab har nu tilldelats kontrakt för basunderhållet av vägnäten på Strömsund och Tingsryd. Uppdraget som Trafikverkets vägentreprenör för driftområdena startar den 1 september 2023 och sträcker sig över fyra år med möjlighet till option på ytterligare två år. Peab har haft dessa områden tidigare och detta är alltså en fortsättning. Totalt har Peab driftuppdraget för 23 av Trafikverkets vägdriftsområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift.

– Att vara delaktig i att vi har framkomliga vägar i Sverige är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över. Som vägentreprenör åt Trafikverket ingår det att året om och dygnet runt bevaka väglaget och utföra löpande inspektioner och åtgärder för att värna säkra vägar, säger Andreas Rydbo, regionchef på Peab.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer