maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Bellmans halvårsresultat imponerande

Trots tuffa tider med höga materialpriser och skenande bränslepriser lyckas Bellman Group få till ett halvårsresultat som måste kallas imponerande i den rådande situationen.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Bellman group beskriver att effekterna av högre räntor och inflation blev mer påtagliga under det andra kvartalet. Detta har förstärkt en redan pågående trend av stora prishöjningar på drivmedel och råvaror samt försenade leveranser av material och produktionsutrustning. Samtidigt ser bolaget fortsatta satsningar på stora infrastrukturprojekt i landets tillväxtregioner. Bellman Group redovisar en stark omsättningsökning med ett förbättrat rörelseresultat för andra kvartalet.

Bellman Goup ser en fortsatt en stark och ökad efterfrågan på koncernens så kallade helhetserbjudande. Andelen gemensamma projekt i procent av omsättningen ökade under det andra kvartalet och uppgick för perioden till 20 procent, jämfört med 16 procent under det första kvartalet.

- Vi vill fortsätta att stärka vår position genom att expandera geografiskt och utvärderar kontinuerligt potentiella förvärvsobjekt. Den 1 juni slutförde vi förvärvet av Börje Holmgrens Åkeri AB, med bas utanför Uppsala, och den 6 juli slutfördes förvärvet av Bröderna Öhman AB, med bas i Norrbottens län. Öhmans är vårt första förvärv i Norrland som är en expansiv region med många möjligheter, och det känns tillfredställande att etablera Bellman Group där", säger Magnus Persson, VD Bellman Group.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer