maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggjätte "gräver" för tio pooler

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt badhus i Hässleholm. Beställare är Hässleholms kommun och kontraktssumman uppgår till 376 miljoner svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Olle Olsson, regionchef på Peab. Foto: Peab/Pressbild

Det nya badhuset ska ligga i Österåsområdet i Hässleholm. Badhuset kommer att innehålla tio olika pooler, relaxavdelning, en sommarpool och äventyrsbad med rutschbanor och vattenlek. Totalt rör det sig om 7500 kvadratmeter och byggnaden kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad silver.

– Det här är en bra och viktig samhällssatsning för invånarna i Hässleholm kommun som vi naturligtvis är stolta över att få bidra till. Vi hoppas att det nya badhuset blir en viktig plats för såväl motion och avkoppling som umgänge för alla åldrar, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med planerad byggstart i september 2023. Beräknat färdigställande av entreprenaden är november 2025.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer