maskinentreprenoren logo

Caterpillar ingår strategisk allians med stort gruvbolag

Caterpillar har ingått en strategisk allians med Newmont, världens största gruvföretag inom guldbrytning, med målsättningen om en utsläppsfri gruvbrytning. Caterpillar ska leverera 26 batteridrivna autonoma fordon för både underjordisk och dagbrottsdrift senast 2027. till Newmont.

Foto: Business Wire

Lästid

0 min
Dela

Företagen investerar totalt 100 miljoner dollar i ett end-to-end gruvsystem som är uppkopplat, automatiserat och fritt från utsläpp. Samarbetet är en viktig del i Newmonts ansträngning för att nå sina mål om en 30 procentig minskning av växthusgaser till år 2030 och nettonoll till 2050. Totalt ska Newmont investera 500 miljoner dollar under fem år.  

– För ett år sedan tillkännagav Newmont ett branschledande utsläppsminskningsmål. Vi uttalade ett åtagande i att investera 500 miljoner dollar under fem år för att identifiera vägar framåt eftersom vi verkligen tror att vi måste göra djärva, varaktiga åtaganden för att uppnå den nödvändiga förändringen för en ljus, hälsosam framtid, säger Tom Palmer, VD och koncernchef för Newmont Corporation. I dag har vi främjat det åtagandet genom att tillkännage en ny strategisk allians med Caterpillar för att ta itu med klimatförändringarna genom att fundamentalt förändra gruvindustrin genom det snabba utveckling och implementering av ett heltäckande helelektriskt autonomt gruvsystem för att uppnå nollutsläppsbrytning.

 

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer