maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Amerikanska maskintillverkare hårt pressade

Den amerikanska branschorganisationen AEM, som organiserar USA:s maskintillverkare, konstaterar att jänkarna har svåra problem med leveranskedjor och kompetensförsörjning.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article - Alltför många maskintillverkare känner fortfarande av trycket från Covid-19 med störningarna i leveranskedjorna i sin verksamhet, förseningar i komponentleveranser, arbetskaftsbrist, och ekonomsk prestation, säger Kip Eideberg som är chef för AEM:s opinionsarbete. Foto: Caterpillar

150 av totalt 179 olika amerikanska tillverkare av maskiner och tillbehör har inte rest sig efter pandemin utan dras fortsatt med stora problem när det gäller leveranser och kompetent personal. Det framgår i en undersökning som Association of Equipment Manufacturers (AEM) publicerat nyligen. Problemen påverkar nu även bolagens lönsamhet och anses vara allvarliga.

Nästa alla, 98 procent av bolagen har problem med att få fram viktiga komponenter till sina maskiner och verktyg. Faktum är att 58 procent av bolagen anser att situationen blivit värre på senare tid. Detta hämmar självfallet produktionen varje dag.

- Alltför många maskintillverkare känner fortfarande av trycket från Covid-19 med störningarna i leveranskedjorna i sin verksamhet, förseningar i komponentleveranser, arbetskraftsbrist, och ekonomisk prestation, säger Kip Eideberg som är chef för AEM:s opinionsarbete.

- Det här trycket på våra leveranskedjor blir också värre av kompetensbrist i våra verkstäder över landet, menar Eiedeberg.

AEM vill nu sätta tryck på USA:s regering för att beslutsfattarna inte bara ska förstå läget utan agera för att industrin fortsatt ska vara konkurrenskraftig i USA.

Problemen som tillverkarna känner i dagsläget har lett till en tapp i produktionen på 12 procent 2022 och minskad produktion med 8 procent för 2023. Nedgången anses extra problematisk då tillverkarna i princip säljer allt de tillverkar och efterfrågan är större än så.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer