maskinentreprenoren logo
Ledare

Då får branschen sin egen Nokia

Vad betyder egentligen disruptiv utveckling?...

Lästid

0 min
Dela

Vad betyder egentligen disruptiv utveckling? Om man googlar uttrycket så står det såhär: ”Disruptive innovation beskriver en process där nya – ofta enklare och billigare – produkter eller tjänster börjar rota sig i en traditionell marknad, för att så småningom konkurrera ut de etablerade marknadsaktörerna”.När det gäller maskinerna, så är vi inte riktigt där ännu.

De tekniska lösningarna kommer allt snabbare, elmotorer, biogas, automatisering av förarmiljön… Men inte är det billigare lösningar som ser ut att konkurrera ut de etablerade. De fyra, fem stora maskintillverkarna följer i stort varandra och ingen har fått ett för stort försprång – ännu. Det är sannolikt inte bland tillverkarna de stora förändringarna kommer, även om några tillverkare säkert får problem.

Den disruptiva utvecklingen kommer nog snarare inom byggbranschen i stort. Maskinentreprenörer växer, samlar kompetens och resurser. Det är bara en tidsfråga innan dessa aktörer frågar sig vad de ska med de stora fyra, fem byggentreprenörerna till. Tipset är att det är bland era beställare vi har nästa Nokia.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy