maskinentreprenoren logo
Ledare

Därför får vi fler automatiserade maskiner

Vem har bestämt att maskinen...

Lästid

0 min
Dela

Vem har bestämt att maskinen ska se ut såhär nu då? Det har varje maskinförare frågat sig själv någon gång. Irriterande nog kommer frågan alltid flygande tillbaka som en studsboll och svaret är: Du själv har bestämt det.Ja, kanske inte du, men kunderna som grupp.

De globala tillverkarna lägger ner stora resurser på att göra kundundersökningar som utvecklingsavdelningarna har som stöd när nya modeller tas fram.Av en miljon sålda maskiner i år (enligt prognos från analysföretaget Off-Highway Research) är cirka 4 000 sålda i Sverige. Den svenska marknaden räknas som liten och udda.

Svenska kunder vill ha mer teknik och extrautrustning än genomsnittet globalt. Japan och USA är centrala marknader för tillverkarna. I Japan beräknas 65 000 maskiner säljas i år. I Nordamerika 200 000. I Europa totalt 165 000 maskiner.Det är förarbrist i Europa, Nordamerika och Japan.

Enligt en undersökning som mässarrangören Bauma har gjort är förarbristen ett mindre problem i Sverige än i övriga världen. Det är ingen dålig gissning att detta leder till fler automatiserade maskiner de kommande åren.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer