maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Hyundai gör rekordinvesteringar i produktionsökning

Hyundai Construction Equipment (HCE) plockar ut 1,5 miljard kronor ur kassan och utökar sin produktion i Ulsan i Sydkorea med 50 procent. Det betyder 15 000 maskiner om året från fabriken.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article 1,5 miljard investerar Hyundai nu för att fördubbla kapaciteten och utveckla framtidens motorer i Sydkorea. Siktet är inställt på att bli femte största tillverkaren i världen. Men då räknar man även in volymerna från Doosan. Foto: Hyundai

Hyundais analys är att den globala marknaden för anläggningsmaskiner kommer att växa kommande år, och den rekordstora investeringen i fabriken beräknas också kunna ta hand om tillverkningen av elektriska maskiner och kommande större maskiner som man räknar med ska kunna drivas med vätgas, en så kallad bränslecellslösning.

Investeringen är den största i bolagets historia, och ska ge en utökad kapacitet för tillverkning av bandgrävare och hjullastare, främst, men även annan utrustning. Det blir också ombyggnader för att effektivisera tillverkningen med nya produktionslinjer. Projektet ska pågå från 2022 och fyra år framåt.

Men det är inte bra för att öka effektiviteten. Det är även ett imagebygge och utbyggnaden kommer att hanteras miljömässigt smart med bland annat återvunnet byggmaterial.

Fabriken i Ulsan ligger vägg i vägg med Hyundai Motors och det är i samarbete med dem som anläggningsmaskintillverkningen nu vill skynda på utvecklingen av vätgasmotorer.

- Att stärka konkurrenskraften för fabriken i Ulsan är den fösta utmaningen att hantera för att vi ska bli femte största tillverkare i världen, säger bolagets vd Choi Cheolgon.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer