maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Infralogistic gör nytt förvärv i Umeå

Infralogistic etablerar verksamhet i Umeå i samband med ingåendet av avtal om förvärv av Umeå Entreprenad AB med dotterbolag.

Foto: Umeå Entreprenad aB

Lästid

0 min
Infralogistic växer ytterligare med etablerat företag i norra Sverige. Umeå Entreprenad AB.
Infralogistic växer ytterligare med etablerat företag i norra Sverige. Umeå Entreprenad AB.
Dela

Umeå Entreprenad AB är ett lokalt mark- och anläggningsföretag och i samband med förvärvet välkomnar vi ett 60-tal medarbetare. Umeå Entreprenad AB startade sin verksamhet 2004 av Peter Gustavsson och Andreas Hellgren. Bolaget har sitt huvudkontor på Västerslätt i Umeå. Kärnverksamheten består i att vara en helhetsleverantör inom mark- och anläggningsbranschen. Den förvärvade verksamheten omsätter 2022 cirka 160 miljoner kronor.

- Vi etablerar Infralogistic i en av de mest expansiva regionerna i Sverige genom att förvärva Umeå Entreprenad som är en lokal och välkänd aktör. Bolaget blir en viktig byggsten i vår fortsatta expansion och vi lägger grunden för att attrahera kompletterande verksamheter. I Umeå Entreprenad finns stor kompetens och en lång erfarenhet inom mark- och anläggningsbranschen vilket skapar möjligheter för våra befintliga och nya kunder. Vi hälsar alla medarbetare och kunder välkomna, säger Infralogistics Håkan Wifvesson.

- Vi har fått en möjlighet att fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans med en stabil och branschkunnig ägare. För att kunna vara med och ta tillvara framtida möjligheter för bolaget och våra medarbetare behöver vi kunna utveckla vårt erbjudande och ta en större del av de helhetslösningarna som kunderna efterfrågar men också fler utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi har en spännande tid framför oss där vi ska fortsätta att utveckla bolaget tillsammans, säger VD och delägare Erik Mårtensson.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy