maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinia är Europas bästa Doosanleverantör

Tillverkaren Doosan har i april hållit Europamöte med samtliga generalagenter och högsta ledning i Doosans internationella organisation. Maskinia i Linköping utnämndes till årets bästa leverantör i Europa.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Jong chul Kim Executive Vice President (EVP) of New Business Development (NBD) & Corporate Management office of HD Hyundai, Fredrik Holmquist, VD Maskinia, Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef Doosan, Gilles Bendaoud Vice President Sales & Marketing DIEU. Foto: Doosan

Det pågår mycket utveckling hos samtliga maskintillverkare just nu. Högt på agendan står elektrifiering och ökad digitalisering. Konkurrensen mellan bolagen hårdnar och kostnaderna för den nya tekniken är hög, och att hitta de bästa talangerna för utveckling av mjukvaror, är en kamp. Bland annat därför har Hyundai och Doosan nu samma ägare för att bygga muskler och ta marknadsandelar.

Maskinia har jobbat på bra i Sverige och Doosans ledning valde i år att utnämna Maskinia till Europas bästa leverantör för bolaget. För Maskinia är detta en stor sak och kommer ge råg i ryggen framöver att fortsätta arbeta hårt. Maskinia har som leverantör också att upp egna mycket höga mål när det gäller att bli en fossilfri leverantör. Något som inte är så vanligt att leverantörerna själva tar initiativ till.

-Det är fantastiskt roligt att vi efter många års hårt arbete får ett sådant erkännande av Maskinias hela organisation och team. Jag blev också ombedd att hålla i en av agendapunkterna runt dealer development för att inspirerar andra och berätta vad vi på Maskinia gjort för att komma dit vi är idag, en hedrande uppgift, säger Fredrik Holmquist, VD Maskinia.

För lagbygget på Maskinia är utmärkelsen ett kvitto på att bolaget har arbetat hårt med rätt saker.

-Jag är så stolt över vad vi har uppnått och vill passa på att tacka teamet på Maskinia, kunder och våra leverantörer. Tillsammans har vi jobbat mot detta gemensamma mål och har under åren byggt en organisation i världsklass. Denna utmärkelse är ett bevis på att vi gjort saker rätt, säger Doosans försäljningschef Carl-Johan Sunnerfjord.

Doosan haft en starkt växande trend i många regioner och siktar tillsammans med det samägda systerbolaget Hyundai Construction att parkera bland de fem största tillverkarna i världen fram över.

Text:

Maskiniagruppen

Generalagent i Sverige för Doosan, Case & Bergmann. Maskiniagruppen har sitt huvudkontor i Linköping med filialer i Jönköping, Staffanstorp & Stockholm/Järfälla, Göteborg, Uddevalla, Kalmar samt ett väl utbyggt nät med 7 återförsäljare och totalt 22 serviceverkstäder.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer