maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Nytt överklagande mot Cementa

Naturskyddsföreningen lämnat in överklagan av regeringens tillstånd till Cementa till Högsta förvaltningsdomstolen. Även Greenpeace förväntas komma in med sin i februari.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Naturskyddsföreningen har som väntat lämnat in handlingar till Högsta förvaltningsrätten för att överklaga regerigens tillfälliga tillstånd för Cementa . Foto: Naturskyddsföreningen

– Vi har nu lämnat in vår klagan till Högsta förvaltningsdomstolen för att få regeringens beslut om Cementa ogiltigförklarat. Det är oerhört allvarligt att regeringen valt att göra avsteg från lagen, eftersom det öppnar dörren för att också andra företag ska få anpassade lagar och därmed kunna bedriva miljöskadlig verksamhet, säger Karin Lexén, generalsekreterare i Naturskyddsföreningen.

Cementa har annars säkrat leveranser av kalksten från Nordkalk på Gotland som beräknas kunna räcka i drygt tre år. Högsta förvaltningsdomstolen har inte meddelat när ärendet ska tas upp.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer