maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Renta förvärvar och växer i norr

Renta har förvärvat ” Norrlands mest lokala uthyrare” L E Maskin, som sedan starten för 25 år sedan blivit det mest lokala och självklara valet för byggproffsen i Norrland. Efter sommaren öppnas en ny depå i Örnsköldsvik.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Maskinuthyraren Renta växer i norra Sverige genom förvärv av LE Maskin. En ny depå ska öppnas i Örnsköldsvik efter sommaren. Foto: Ann-Louise Larsson

– Det här är ett gäng fantastiska människor som delar värderingar med oss, drivna och övertygande om att det är lokalt som allting händer. De är på tillväxt och är helt rätt för Rentas tillgänglighet i Norrland. Vi är väldigt glada över att välkomna in L E till den här galna, orangea resan, säger Joacim Johansson, vd Renta.

Renta blir nu helsvenskt på riktigt i och med föreningen med, Lars & Erik Maskin. Här uppe har de i 25 år stöttat den lokala byggaren från depåerna i Umeå, Lycksele och Sundsvall. Och efter sommaren öppnar de tillsammans med oss en depå i ännu en hockeystad: Örnsköldsvik. Laguppställningen är 30 experter med en årlig omsättning på cirka 100 miljoner SEK.

Med sin gedigna erfarenhet och genuina expertis har L E Maskin inspirerat oss med sin förmåga att sätta kunden i absoluta centrum och göra den lokala närvaron central. Fundamental. Med sitt starka renommé i verksamma orter och bland kunder kommer vi tillsammans växa i kringliggande regioner.

Förvärvet är ett helt naturligt steg i Rentas ambitioner om att på allvar vara den mest tillgängliga maskinuthyraren i Svea rike. Med L E tickar depåantalet upp till 54 livsviktiga maskininstitutioner och under orange flagg kommer de fortsatt stötta regionerna i deras långsiktiga infrastrukturprojekt och stora industriella investeringar; kunderna som bygger norra Sverige.

– Tillsammans kommer vi fortsatt stötta kunderna med samma lokala engagemang och service som tidigare och nu med hjälp av Rentas digitala lösningar. Med maskinappen Renta Easy kommer vår tillgänglighet bli än mer synlig. Samtidigt som det känns riktigt gott i magen att vi delar synsätt och värderingarna, säger Lars Grehn, en av grundarna till L E Maskin.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer