maskinentreprenoren logo

Teknik

Skanska ska köra 5G på bygget

Skanska växlar upp samarbetet Telenor inom kommunikationstjänster för en ökad digitalisering av byggbranschen. Med hundratals samtidigt pågående byggprojekt kan Skanska nu uppnå effektiviseringar vid varje byggetablering med hjälp av rätt IT-stöd.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Skanska ser samarbetet som ett kliv framåt för digitaliseringen av den svenska byggbranschen och får nu möjlighet att inkludera alla som arbetar på byggarbetsplatserna i en gemensam nätinfrastruktur med hög IT-säkerhet. Detta kommer med all säkerhet även gälla maskinentreprenörer när behov uppstår.

Med lösningen är det meningen att Skanskas medarbetare själva sköta vissa delar av nätverket och anpassa uppkoppling och tjänster efter de behov som finns i respektive projekt. Digitala beställnings- och leveransflöden blir viktiga.

– De lösningar vi har utvecklat tillsammans med Telenor ligger inom ramen för vårt digitaliseringskoncept Dynamic Site Connectivity. Nu lägger vi alla tjänster i samma lösning för att förenkla flödena, koppla ihop byggplatserna och förbättra utvecklingsmöjligheterna, säger Benny Brodin, Service Responsible, Skanska Sverige.

Under avtalsperioden ska Skanska att uppgradera till Telenors nya molnbaserade växel, samt även använda Telenors 5G-nät. Samtliga byggplatser ska finnas i samma nätverk och hanteras i ett digitalt gränssnitt.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer