maskinentreprenoren logo

Sunda byggen ska stävja oegentligheter

Byggföretagen ska ta fram en kvalitetssäkrad metod för att göra det svårare att begå brott på våra byggarbetsplatser. Därför drar nu projektet Sunda byggen igång i samarbete med Byggföretagens medlemsföretag Brixly samt beställaren Göteborgs Stad.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Johan Flodin, nationell projektledare för sund konkurrens på Byggföretagen. Foto: Byggföretagen

– Byggföretagen vill ha en byggbransch som är attraktiv, sund och säker. Det gäller även byggarbetsplatserna. Det här pilotprojektet görs för att testa flera kraftfulla verktyg för att stävja oegentligheter i branschen, så att en färdig produkt blir så bra som möjligt, säger Johan Flodin, nationell projektledare för sund konkurrens på Byggföretagen.

Målsättningen är sedan att Sunda byggen ska lanseras som en modell som hela branschen, både beställar- och entreprenörssidan, kan använda sig av i ett effektivt arbete för sund konkurrens.

Pilotprojektet kommer pågå i sex månader och utgörs av ett av åtta kvarter som Framtiden Byggutveckling med hjälp av Brixly bygger för Poseidon längs Litteraturgatan i Göteborg.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer