maskinentreprenoren logo

Landet runt

Italienska minilastare gör entré i Sverige


writer image
Ann Louise Larsson
article
article Ny italienare till Sverige. Foto: Rondellen Maskin

Rondellen Maskin är ny general-agent för den italienska leverantören Neomach och startar i Sverige med modellen NOVA30X som är Neomachs första maskin och bygger på flera år av utveckling. Maskinen väger 1700 kilo och lastar 1 250 kilo. Under huven sitter en beprövad Kubota 3-cylindrig motor som ger gott om kraft.

– Vi är jätteglada över möjligheten att representera Neomach i Sverige, säger Anders Frisk, vd på Rondellen Maskin Försäljnings AB. Vi har hittat en smidig maskin som kombinerar marknadens mest omfattande standardutrustning med ledande prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. 

Han ser möjligheter att ta marknadsandelar från etablerade märken i det mindre lastarsegmentet med det nya varumärket. 

– Vi har haft besök av italienarna här i Kinna och haft utbildning på maskin-erna. Det har gått mycket bra så nu är arbetet med att sälja Neomachs maskiner igång för fullt. Jag ser potential att kunna leverera ett antal maskiner redan 2023, säger Anders Frisk. 

Neomach är ett familjeföretag från Vantorregionen i Italien som nischat in sig på minilastare och bygger maskin-erna i egen fabrik.  Tillverkarens affärsidé är att föra in innovation till segmentet av kompakta multifunktionella maskiner och bygga en ny standard för branschen.

NOVA30X kommer finnas för uthyrning på Rondellen Maskin för dem som vill prova den först innan köp. Rondellen finns på fem orter i landet, med huvudkontor i Kinna.  

– Den ingår som standard i vår hyrflotta på samtliga depåer från och med mars. Det blir kul att se vad marknaden säger om den. Hittills har det varit positivt, säger Anders Frisk.

Text: Ann Louise Larsson

Neomach NOVA30X

Motoreffekt: 26 hästkrafter

Tipplast: 1 240 kg

Maximal lyfthöjd: 2860 mm

Vikt: 1700 kg

Om Rondellen: Näs Rondellen AB och Rondellen Maskin Försäljnings AB ingår i privatägda Lundberg Sverige koncernen med sitt säte i Kinna. Företaget tillhandahåller uthyrning och försäljning av entreprenad och byggmaskiner och redskap. Bolaget finns på fem orter i Sverige och har 60 anställda. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer