maskinentreprenoren logo

Ledare

Tillverkarna ska lösa förarbristen

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME)...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME) har arbetat fram ett material för att bättre kunna planera insatserna de kommande fem åren. Det är ett dokument som heter Affärslandskapet 2025. Det är intressant läsning som innehåller en rad rimliga antaganden om framtidens maskiner och marknad.Samtidigt jobbar ME hårt med att förbättra rekryteringsläget och ett sätt att göra det är att visa på yrkets många fördelar och därmed stärka dess image, som det heter.

ME-Skolan är också aktiva i detta arbete. Nödvändigt och viktigt jobb. Men mitt tips är att det blir maskintillverkarna som kommer att avgöra vart branschen tar vägen.När Europas maskintillverkare (CECE) höll digital kongress i oktober talades det om ett skifte av kompetens och att digitaliseringen ska locka in nya grupper i branschen. Det är nämligen brist på maskinförare i nästan hela Europa. Samtidigt ökar behovet av infrastruktur och tillverkarna vill sälja maskiner som kan utföra jobbet. Lösningen är att maskinen blir enklare och smartare att hantera så fler kan utföra jobbet. Det arbetet pågår för fullt och kommer påverka oss alla.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer