maskinentreprenoren logo

"Lätt att göra rätt"

Byggföretagen har lanserat ”Byggbranschens kollektivavtalskontroll” där företag samt privata och offentliga beställare har möjlighet att få kompletterande information om företag man har anlitat eller avser att anlita. Tjänsten visar bland annat om ett företag är medlem i en arbetsgivarorganisation eller vilka kollektivavtal man är ansluten till.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Det ska vara lätt att göra rätt, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd om den nya tjänsten där beställare kan kontrollera företags anslutning till arbetsgivarorganisationer och kollektivavtal. Foto: Byggföretagen

- Det ska vara lätt att göra rätt. Byggbranschens kollektivavtalskontroll gör det enkelt och säkert att ta fram mer information om företag man är intresserad av att anlita, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

Kontrollen sker med hjälp av ett API som används mot egna system (inköpssystem eller liknande) där man har företag/underleverantörer registrerade. Med hjälp av ett företags organisationsnummer kan användaren ta reda på företagets juridiska namn, marknadsnamn, medlemsskap i arbetsgivarorganisation inom bygg- och installationssektorn, inträdesdatum för medlemskap, kollektivavtal via dessa medlemskap samt flagga för inaktivt medlemskap hos Byggföretagen.

Medlemskap och hängavtal med tillhörande kollektivavtal inom bygg- och installationssektorn går att kontrollera hos Byggföretagen, Installatörsföretagen, Maskinentreprenörerna, Plåt & Ventföretagen, Måleriföretagen och Glasbranschföreningen.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer