maskinentreprenoren logo

Serneke lämnar norra Sverige

Serneke lägger ner sina lokala kontor i Luleå och Umeå. Ett 50-tal tjänster berörs, varav 15 sägs upp. Istället ska man koncentrera sig på marknader och geografier där det finns bäst förutsättningar för lönsamhet och stabilitet.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Serneke lämnar både Norrland och Värmland med avveckling i norr och avyttring i Värmland. Foto: Serneke/Felix Gerlach

– Detta är helt enligt vår strategiska plan för att skapa långsiktig styrka och effektivitet i vår entreprenadverksamhet. Genom att genomföra dessa förändringar minskar vi våra risker och skapar stora möjligheter för långsiktig lönsamhet genom kontinuitet och stabilitet, säger Mikael Hultkvist, vd, Serneke Sverige.

Omstruktureringen som sker innebär att regionerna Mitt och Norr upphör. Pågående projekt i norra Sverige Umeå, Luleå, Pajala och Kiruna kommer färdigställas, men regionkontoren i Luleå och Umeå läggs ner. Verksamheten i Sundsvall övergår till region Öst.

Totalt berörs ett 50-tal tjänster, varav 15 tjänster som är kopplade till projekt i området kommer sägas upp.

Serneke kommer även att lämna Värmland och har beslutat att avyttra sin verksamhet till byggkoncernen T3, som erbjuder alla medarbetare fortsatt anställning med oförändrade anställningsvillkor.

Serneke överför även sin verksamhet i region Mitt (Örebro och Dalarna) till region Öst.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer