maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skymap skalar upp tillsammans med Moba

SkyMap har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Moba kring försäljning av SaaS-tjänster (Software-as-a-Service) som ska förenkla för entreprenadföretag att hantera och få full nytta av 3D.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Dr. Holger Barthel, Deputy CEO & Vice President Manufacturing & Logistics, Moba och Jon Bengtsson, vd och grundare av SkyMap Innovations AB, är överens om att lansera SkyMaps tjänster i världen. Foto: Skymap

– Detta är vår största affär hittills och en viktig milstolpe som tar oss från att vara ett startup-bolag till att bli ett scaleup-bolag. Sedan starten 2015 har vi investerat över 100 miljoner i vår SaaS-plattform. Affären med Moba är ett tydligt kvitto på att vi är på helt rätt spår och ger oss dessutom fler möjligheter på vår fortsatta tillväxtresa, säger Jon Bengtsson, vd och grundare av SkyMap.

Den första tjänsten som lanseras är ett designverktyg som gör det enkelt för slutanvändaren att skapa och modifiera ritningar och 3D-modeller till maskinstyrning. Målet är att successivt lansera fler funktioner i tjänsten men också att tillsammans utveckla fler tjänster utifrån kundernas behov.

- Tjänsten är redo att lanseras i Sverige inom ett par veckor. Därefter flyttar vi fokus till de engelskspråkiga länderna och sedan vidare ut i världen. Det kommer att bli en lärorik resa för oss båda. I Norden är maskinstyrning och hantering av 3D-modeller väletablerat, men i många andra länder ser det annorlunda ut. Samarbetet öppnar både för att plocka en del långt hängande frukter men på en del marknader handlar det om att bryta helt ny mark och att väcka intresset för digitalisering som produktivitetsdrivare. Att ha en stark aktör som Moba med oss på resan är helt avgörande, konstaterar Jon Bengtsson.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer