maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Varbergs grävteknik blir del av Bellman

Bellmangruppen fortsätter att växa och lägger nu till Varbergs grävteknik och stärker därigenom sin position i västsverige.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Genom förvärvet av Varbergs Grävteknik stärker Bellman Group sin närvaro i västra Sverige, säger Bellman Groups vd Magnus Persson. Foto: Bellman

- Genom förvärvet av Varbergs Grävteknik stärker Bellman Group sin närvaro i västra Sverige, en region med ett stort behov av utbyggd infrastruktur och logistikfastigheter. Vi känner Mathias Gustafson sedan tidigare och är mycket glada över att Varbergs Grävteknik vill ansluta till gruppen. Att samarbeta med Varbergs Grävteknik, främst från Norrvidinges, Samgrävs och Ivarssons sida, ser vi som mycket positivt, säger Magnus Persson, vd Bellman Group.

Bellman Group äger en rad framstående anläggningsföretag som VSM, Samgräv, Ivarsson, Norrvidinge och Bröderna Öhman AB.

Varbergs Grävteknik har runt 20 anställda och merparten av verksamheten bedrivs med egna resurser. Räkenskapsåret 2021/22 omsatte Varbergs Grävteknik 71,3 miljoner kronor med ett EBITA-resultat om 9,7 miljoner. Bolagets huvudsakliga marknad sträcker sig från Halland till Göteborg.

Varbergs Grävteknik kommer att ingå i Bellman Groups affärsområde Syd.

- Att bli delägare i Bellman Group och fortsätta driva Varbergs Grävteknik i ett större sammanhang känns väldigt roligt och spännande. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna expandera snabbare genom att utöka vårt kunderbjudande tillsammans med kollegorna i Bellman Group, säger Mathias Gustafson, vd, Varbergs Grävteknik.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer