maskinentreprenoren logo

Branschnytt

10 000 dumprar tillverkade i Norge

Gamla Moxy, som blev Doosan, och nu ska bli Develon har fått ut 10 000 dumprar på marknaden. Det tog 50 år för fabriken i Elnesvågen utanför Molde att klara biffen. Maskin nummer 10 000 gick till Rental Group i Norge.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Nummer 10 000 har gått ut till kund av denna sexhjuliga dumper som tillverkas i Norge. Foto: Doosan

Tillverkningen av dumprarna i Norge började 1972 och gick då under namnet Glamox, sedan blev det Moxy och under en period (som var skakig) var det Brown Engineering som tog över, och längre fram, 2008 tog Doosan över och sedan dess har de unika dumprarna gått under detta namn. Men Hyundai har förvärvat Doosan förra året, och detta kommer nu leda till att maskinen igen får ett nytt varumärke - nämligen Develon.

De nya ägarna satsar nu stort, och räknar med att växa antalet anställda i Molde med 40 procent. Dumrarna kommer i två modeller, 28 respektive 41 ton. Under Bauma 2022 dök ännu en variant upp (DA45-7 ADT)som bolaget hoppas ska kunna konkurrera med andra märken i 40-tonsklassen.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer