maskinentreprenoren logo

Branschnytt

15 elektriska borriggar till rentalföretag

Epiroc har tecknat en avsiktsförklaring (LoI) med Rental Group, Norge, för 15 batterielektriska ovanjordsborriggar. Rental Group består av specialistbolag och en stor volym tunga entreprenadmaskiner, tornkranar och specialutrustning för tunnelarbeten.

placeholder
Micae Appelgren

Lästid:  0 min

article
article - Det är en del av vår strategi att kunna erbjuda lösningar på utsläppsfria maskiner, säger Pål Brandvold, Rental Group. Förväntningarna i Norge är tydliga – så länge hållbara lösningar finns ska de användas. Från vår sida är vi fast beslutna att uppfylla dessa förväntningar. Foto: Epiroc

Efterfrågan på batterielektrisk utrustning är växer. Enligt avsiktsförklaringen kommer Epiroc att leverera 15 batterielektriska ovanjordsborriggar till Rental Group för användning i deras uthyrningsflotta. Det handlar om SmartROC T35 E – en batterielektriskt ovanjordsborrigg med topphammare. SmartROC T35 E är utformad för att förbättra miljöstandarderna för stenbrott och större byggarbetsplatser.

- Epiroc och Rental Group har ett framgångsrikt samarbete som sträcker sig många år tillbaka i tiden, säger Joakim Zander, Regional Business Line Manager, Surface drilling products, Epiroc Nordics and Baltics. Vi är mycket stolta över att kunna underteckna denna avsiktsförklaring om att förse dem med utsläppsfria ovanjordsborriggar, för att ytterligare förbättra deras verksamhet och minska miljöpåverkan.

- Det är en del av vår strategi att kunna erbjuda lösningar på utsläppsfria maskiner, säger Pål Brandvold, Rental Group. Förväntningarna i Norge är tydliga – så länge hållbara lösningar finns ska de användas. Från vår sida är vi fast beslutna att uppfylla dessa förväntningar.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer