maskinentreprenoren logo
Ledare

2022 kommer inte bli någon räkmacka

Lästid

0 min
Dela

Så skönt att vi äntligen är inne i 2022 och kan lämna 2021 bakom oss. Vi i branschen tog oss igenom förra årets Covidstrul och leveransproblem med beröm godkänt, men det var ju inte någon skrattfest precis. 

Vad blir det för år detta nya? Ja, någon spågubbe är jag ju inte, men det finns en rad intressant statistik att titta på, samt en del fakta som gör att vi kan göra kvalificerade antaganden.

Det är i dagsläget hög efterfrågan på maskinentreprenörers tjänster. Tittar man på den marknadsstatistik som finns så blir det ökade volymer 2022 både när det gäller bygg och anläggning. Gruvindustrin har också hög efterfrågan på sina produkter. Med dagens priser har beställarna fortfarande intresse av att få igång sina projekt.

Men.

Det är just det där med priser. Här kan det bli jobbigt, för kostnaderna ser ut att bli högre i år, inte bara gällande bränsle, utan nästan allt. Byggmaterial och maskiner. Det här är ju kostnader som maskinentreprenörer måste föra vidare till beställarna, som i sin tur måste föra över det på slutkund. Det kommer inte gå smidigt och lätt. 2022 blir ingen räkmacka.

Vi bevakar – häng med! 

Plus & Minus

Vår på gång. Ner med skoporna och flytta jord!

Dieselpriset gör igen glad längre.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer