maskinentreprenoren logo

Branschnytt

360 000 ton asfalt manglas ut i norra Sverige

NCC har tecknat 22 avtal med Trafikverket för beläggningsarbeten i stora delar av norra Sverige. Projektens totala ordervärde beräknas till cirka 540 miljoner kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article De 22 projekten omfattar beläggningsarbeten av olika slag. Sammanlagt ska 360 000 ton asfalt läggas vid projekten, som är belägna mellan Gävle och Kiruna Foto: NCC/Pressbild

De 22 projekten omfattar beläggningsarbeten av olika slag. Sammanlagt ska 360 000 ton asfalt läggas vid projekten, som är belägna mellan Gävle och Kiruna, framför allt i Norrbotten och Västerbotten.

Trafikverket ställer höga miljökrav. Till exempel kräver man i vissa projekt att miljöarbetet redovisas med hjälp av miljövarudeklarationer (EPD), vilket NCC har för cirka 85 procent av sina asfaltverk i Sverige. En EPD kopplad till ett specifikt asfaltverk gör det möjligt för kunden att göra en skarpare miljö- och klimatkalkyl.

– Det är väldigt positivt att Trafikverket fortsätter att lägga vikt på miljöaspekter i upphandlingen av asfaltskontrakt. Vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med Trafikverket i norra Sverige, och fortsätta förbättra vägarna i regionen, säger Grete Aspelund, affärsområdeschef, NCC Industry.

Asfaltmassorna produceras i lokala asfaltverk så nära arbetsområdet som möjligt. I många av projekten kompletteras de lokala verken med mobila asfaltsfabriker, vilket är en förutsättning för att kunna arbeta över stora områden i norra Sverige.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer