maskinentreprenoren logo

Branschnytt

6 000 byggelever ska utbildas i säkerhetsparken

För ett år sedan inledde Afa Försäkring och Byggbranschens säkerhetspark ett samarbete. På grund av pandemin har arbetet till stor del legat nere men har nu kunnat återupptas. Målet är att under tre år få 6 000 elever, studenter och lärare till säkerhetsparken.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Berndt Jonsson, nationell arbetsmiljösamordnare, Byggföretagen och Susanna Stymne Airey, enhetschef, Afa Försäkring i byggbranschens säkerhetspark, där 6 000 byggelever ska utbildas de närmaste tre åren. Foto: Afa Försäkring

– Under hösten har verksamheten tagit ny fart och vi har börjat kunna ta emot allt fler för utbildning och studiebesök, så den senaste tiden har det varit fullbokat. Genom vårt samarbete med Afa Försäkring kan numera även utbildningar inom bygg och anläggning komma hit, säger Berndt Jonsson, nationell samordnare av arbetsmiljöfrågor vid Byggföretagen och ledamot i Byggbranschens Säkerhetsparks styrelse.

Byggbranschens Säkerhetspark nära Arlanda flygplats har funnits sedan 2019 och initierades av bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen. Verksamheten riktar sig till hela byggbranschen och utbildningar inom bygg och anläggning. Samarbetet med Afa Försäkring inleddes för ett år sedan.

– Det finansiella stöd som Afa Försäkring står för, möjliggör att verksamheten kan utveckla ett utbildningskoncept och erbjuda skolor och utbildningar inom bygg och anläggning möjlighet att besöka parken gratis för utbildning och studiebesök. Målet är att under tre år få 6 000 elever, studenter och lärare att komma dit, säger Susanna Stymne Airey, enhetschef på Afa Försäkring.

– Genom samarbetet med Byggbranschens Säkerhetspark vill vi skapa tryggare och säkrare arbetsplatser för elever och studenter inom bygg och anläggning inför sin praktik och kommande arbetsliv, säger hon.

– Under handledning vid fysiskt uppbyggda stationer och scenarion som är vanliga i branschen, får de som utbildas reflektera kring beteenden och attityder som kan påverka säkerheten på arbetsplatsen, säger Berndt Jonsson.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer