maskinentreprenoren logo

Branschnytt

749 broar fixas under tre år

Under de närmaste tre åren kommer Svevia att sköta underhåll och utföra reparationer på 749 broarna som finns längs Östergötlands statliga vägnät.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Kontraktet omfattar underhåll av samtliga broar samt 16 planerade reparationer. Svevias kontrakt med Trafikverket sträcker sig över tre år med start första januari 2024 fram till sista december 2026. Foto: Patrick Trägårdh/Sveiva/Pressbild

– Utmaningarna med brounderhåll är i huvudsak två. Trafiken och vatten. För att få plats med våra arbetsmaskiner och skapa en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare behöver vi ta en del av vägen i anspråk vilket i princip alltid betyder att framkomligheten påverkas tillfälligt. Att arbeta i och vid vattendrag är en annan typ av utmaning. Vattnet måste dämmas och pumpas förbi vårt arbetsområdet. Det är också viktigt att anpassa arbetet så att störningar för vattenlevande djur och organismer minimeras, säger Mathias Kronberg, Svevia.

Kontraktet omfattar underhåll av samtliga broar samt 16 planerade reparationer. Svevias kontrakt med Trafikverket sträcker sig över tre år med start första januari 2024 fram till sista december 2026.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer