maskinentreprenoren logo

Teknik

9000 ton göteborgslera hanteras digitalt

Pinpointer, det svenska techbolaget som gör hållbar masshantering enklare för alla i en digital plattform, startar upp sitt första stora projekt i Göteborg. Med projektet, som handlar om schaktning av lermassor för KS Mark Sverige AB.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Att hantera massor i digitala system spar tid och pengar, räknar KS Mars Sverige med. Pinpointer har fått jobbet. Foto: Pinpointer

- Pinpointer har hittills varit väldigt starka i mellersta och södra Sverige och därför är det oerhört glädjande att vi nu kickar igång vårt första stora projekt i Göteborg tillsammans med KS Mark Sverige AB. Västsverige är en region med stor potential och vi är redan i diskussion om flera andra uppdrag här, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.

Projektet där Pinpointer är delaktiga är bygget av en kombinerad is- och idrottshall i Kvibergs park i nordöstra Göteborg. En hall som ska ha plats för både träning och evenemang. För Pinpointers del handlar uppdraget om schaktning av över 9000 ton lermassor på uppdrag av KS Mark Sverige AB. Arbetet inleddes under januari i år och förväntas pågå ända till mars.

Samarbetet med KS Mark Sverige AB inleddes med att de gjorde en offertförfrågan i Pinpointers digitala tjänst för att matcha massorna med en lämplig mottagare. Matchningen görs sedan baserat på massornas kvalitet samt på att bästa och närmaste mottagare hittas, allt för att hanteringen ska bli så hållbar som möjligt. Anledningen till att KS Mark Sverige AB valde att anlita Pinpointer för hantering av lermassorna var flera.

- Det kan vara ett mycket tidskrävande arbete att hitta rätt mottagare av massor. Nu sköter i stället Pinpointer det åt oss. Samtidigt samlar deras digitala tjänst alla vågkvitton och övrig dokumentation på ett ställe, vilket verkligen underlättar, säger Kristoffer Gustafsson vd och ägare på KS Mark Sverige AB.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer