maskinentreprenoren logo

Ledare

Acklimatisera maskinerna till klimatet

Det är lugnet före stormen...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det är lugnet före stormen nu. Om du tycker att det känns som om det försiktigt stått och vägt när det gäller tuffa klimatanpassningar i entreprenaderna – så har det nu tippat över. Och det kommer inte att hjälpa att huka bakom en mur när vindhastigheten ökar.

Tidningen Maskinentreprenören har under året som gått publicerat ganska många artiklar om anläggningsmaskiner som är eldrivna och inte sällan om hur det blir allt svårare att hantera olika miljökrav som smyger sig in och inte är helt lätta att förstå.

Nästa år kommer vi helt säkert skriva ännu mer om detta ämne. Hållbarhet i alla former är inte bara ett modeord – det är en verklighet som hela branschen kommer tvingas hantera och anpassa sig till. Regeringen har gett Boverket i uppdrag att hitta sätt att minska växthusgaser vid nyproduktion av bostäder.

Trafikverket ställer redan krav på koldioxidreducering i pilotprojekt vid byggandet av infrastruktur. Samtidigt konstaterar många maskinentreprenörer att de eldrivna maskiner som finns på marknaden är klart dyrare än samma modell med dieselmotor. Blir mycket att läsa 2021. Vi syns och hörs, gott nytt.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer