maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Norska AF Gruppen kraftsamlar inom anläggning

AF Gruppen organiserar sig för fortsatt tillväxt på den svenska marknaden. Nu går Betonmast Sverige samman med AF Gruppen och byter namn till AF. Ny storspelare är därmed född.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article - Vi ser att vi kan fortsätta växa med lönsamhet, både organiskt och genom förvärv. För närvarande finns flera möjligheter till tillväxt på den svenska marknaden, till exempel inom anläggning, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör i AF Gruppen. Foto: AF

Betonmast Sverige går samman med AF Gruppen och byter namn till AF. Kraftsamlingen är en del av AF Gruppens tillväxtstrategi för Sverige. AF Gruppen Sverige blir nu en av de största aktörerna på den svenska bygg- och anläggningsmarknaden med en förväntad omsättning (2022) på 7,5 miljarder och sysselsätter 1 000 medarbetare.

AF Gruppen har sedan 2016 haft en kraftig och lönsam tillväxt i Sverige. Den dåvarande omsättningen på 780 miljoner har nästan tiodubblats.

- Vi ser att vi kan fortsätta växa med lönsamhet, både organiskt och genom förvärv. För närvarande finns flera möjligheter till tillväxt på den svenska marknaden, till exempel inom anläggning, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör i AF Gruppen.

Den nya svenska AF-organisationen omfattar elva bolag inom bygg, anläggning, miljö/rivning, prefab och projektutveckling.

- Tillsammans har vi ett relevant och starkt erbjudande. Vår tillväxtresa fortsätter och jag ser fram emot kontakt med fler bolag och medarbetare som är nyfikna på att bidra till vår fortsatta utveckling, säger koncerndirektör Bård Frydenlund.

AF har som flera andra nya storspelare som vuxit fram en decentraliserad driftsmodell med lokalt mandat och ansvar. AF-bolagen i den nya, större organisationen, fortsätter som tidigare sin verksamhet i utvalda geografier och segment med mål om fortsatt lönsam tillväxt.

Den formella fusioneringen av holdingbolagen AF Gruppen Sverige AB och Betonmast Sverige AB planeras ske under 2023.

Text:

AF Gruppen Sverige består från och med idag av elva bolag som erbjuder tjänster inom bygg, anläggning, miljö/rivning, prefab och projektutveckling.

Bygg

AF Bygg Väst, AF Bygg Syd, AF Öresund, AF Bygg Öst, AF Bygg Stockholm, HMB Construction

Anläggning

AF Anläggning Väst, Kanonaden Entreprenad

Miljö och rivning

AF Härnösand Byggreturer

Prefab

AF Prefab Mälardalen

Projektutveckling

AF Projektutveckling

afgruppen.se

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer