maskinentreprenoren logo

Ekonomi

AF Gruppen rapporterer fortsatt bra orderingång

Norska AF Gruppen omsatte 7 853 miljoner norska kronor under andra kvartalet. Vinstmarginalen stannade på 3,7 procent. Under kvartalet hade koncernen en mycket god orderingång inom Anläggning.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Affärsområdet Sverige levererar sammantaget ett positivt resultat under kvartalet, men fortsatt med stora skillnader mellan de bästa och de svagaste insatserna. Foto: Hans Fredrik Asbjornsen/AF-Gruppen/Pressbild

– Vi har en hög aktivitetsnivå och en stabil orderingång, särskilt inom Anläggning. Det är också positivt att vi levererar goda resultat inom Anläggning samt inom Energi och Miljö. Inom affärsområde Bygg levererar vi en stabil marginalförbättring jämfört med första kvartalet, säger Amund Tøftum, koncernchef för AF Gruppen.

AF-Gruppen meddelar att AI får ett allt större fokus för bolaget, nu och inför framtiden.

– Innovation är ett av fyra strategiska initiativ i vår koncernstrategi. Digitala lösningar och AI ger bättre beslutsunderlag och effektivare projektgenomförande. Vi utvecklar själva innovativa lösningar och investerar i venture-företag som kan bidra till att utveckla vår bransch. Vi har aktivt använt oss av AI under flera år och ser mycket positivt på de möjligheter det innebär för byggbranschen, säger Tøftum.

AF Gruppen arbetar dock på flera olika marknader och i flera olika länder. Hur det går varierar beroende på marknad och segment.

Affärsområdet Sverige levererar sammantaget ett positivt resultat under kvartalet, men fortsatt med stora skillnader mellan de bästa och de svagaste insatserna. Kanonaden, AF Prefab i Mälardalen och AF Härnösand Byggreturer levererar både omsättningstillväxt och bra resultat under kvartalet. AF Bygg Syd och HMB bidrar positivt till resultatet, men marginalerna var något lägre än förväntat för kvartalet. Övrig entreprenadverksamhet bidrar negativt till resultatet också under andra kvartalet.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer