maskinentreprenoren logo

Krönika

Alla är inte arga på mig!

Jag anses bråkig, har faktiskt...

Lästid:  0 min

article

Jag anses bråkig, har faktiskt fått utmärkelsen Sveriges bråkigaste kvinna (2009). Och det kan jag i stort förstå. Jag har bråkat med alla. Till och med Lotta på Bråkmakargatan är rena ängeln i jämförelse med mig. Jag tror säkert att många män i byggbranschen går en omväg när de får syn på mig. Det är synd, för jag har ganska mycket bra att berätta för dom om de ville lyssna…Hur har det blivit så här då?

Under årens lopp har jag bråkat med nästan alla i byggsvängen. Facket Byggnads har fått sin släng av sleven och nu senastSveriges Byggindustrier. Men det är ju inte mitt fel att de inte gör rätt!Den senaste tiden har jag fått utmärkelser, Årets Affärbragd (2016) samt i år Kungliga Patriotiska sällskapets näringslivsmedalj för framstående entreprenörskap och dessutom blivit utsedd till Årets Nätverkare. Alla dessa utmärkelser delades ut av prins Daniel. Det gör sannolikt mina meningsmotståndare frustrerade att se dessa bevis på att många anser att jag driver en betydelsefull kamp. För mig ger det här råg i ryggen.

Just nu arbetar jag hårt för en sund byggsektor. Att arbeta för en sådan självklart bra sak med mina utmärkelser i ryggen är inte svårt. Tro inte att jag kommer vika en tum här!Men varför måste jag ”bråka” hela tiden? Jag tror uppriktigt på att skapa en bättre värld och ett bättre Sverige. Byggsektorn är en central och viktig del av både världen och Sverige. Vi behövs för att samhället ska fungera. Man måste ha någonstans att bo, sjukhus, skolor och infrastruktur.

Byggbranschen står för en stor del av landets BNP. Det är klart den inte kan vara full av kriminella ligor, svartjobb och farliga osäkra arbetsplatser. Skattpengarna behöver vi i landet för att säkra välfärden.Eller tycker ni att det ska vara som det är?När pengar från skattefinansierade byggprojekt skickas vidare av kriminella underentreprenörer med nätverk i Europa som anlitas av stora börsnoterade bolag och därmed förstör möjligheten för sunda byggföretag att konkurrera, sätter småföretag i konkurs i en historisk högkonjunktur…tycker ni att jag ska vara tyst då?

Utvecklingen är farlig, inte bara för byggföretagen.Jag vill se ett levande Sverige där människor kan leva på sina arbeten från en inhemsk byggsektor och där vi stolt arbetar tillsammans med samhället och säger nej till kortsiktiga och själviska vinster till förmån för de kriminella nätverken i Europa.Ni som är ute i branschen vet vad jag pratar om.

Att driva dyra PR-kampanjer kan vem som helst göra men det blir inte trovärdigt, bakslag kommer alltid om man inte först erkänt problemen och på riktigt jobbat igenom hur man ska verka för en sund byggbransch, inte minst att börja rensa hos sig själv först innan man släpper in dyra PR-konsulter och slösar andras pengar. Jag bråkar vidare! Och jag ger mig inte. För alla är faktiskt inte arga på mig. Det har jag papper på.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer