maskinentreprenoren logo

Ledare

Mycket snack om elmotorer

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Vi testar en elektrisk bandgrävare i tidningen denna gång. Det är många som undrar och är intresserade av vad detta tar vägen… elmotorer? Kommer det att fungera och vad kommer det att kosta? Var ska vi ladda?

Fast det här med elmaskiner… det är inte det som kommer skaka om, så att säga. Det är inte bytet från diesel till el (eller annat), som är revolutionen. Det nya:

Det ni läsare nog ska hålla ett extra öga på är hur maskintillverkare nu flyttar fokus från maskintillverkning till tjänster (digitala och andra). Dom vill hjälpa samhället (dig och beställare) att flytta material mer effektivt (maskinen är bara ett av flera verktyg). Tillverkarna är beredda att ta sig långt in på arbetsplatsen – även med egen personal om så krävs. Detta påverkar såklart även leverantörsledet innan det når entreprenörerna. Här gäller det för alla att hitta sina roller och bevaka positioner.

För att bevaka detta har du tidningen Maskinentreprenören till hjälp. Vi undersöker, gräver fram och intervjuar nyckelpersonerna i detta nya landskap. Så häng med – nu åker vi. 

Text: Micael Appelgren

Plus & Minus

Anläggningsjobben tuffar på ännu.

Hårdare konkurrens om anläggningsjobben.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer