maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ännu en ME-medlem förvärad av Storskogen

Storskogen har förvärvat GD-Transport via dotterbolaget Såg & Betong. GD-Transport förmedlar maskiner, maskinförare och olika yrkesarbetare till bygg och anläggningsbranschen. Bolaget hade en rapporterad omsättning på 33 miljoner kronor under 2020.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Allt fler starka ME-medlemmar går in i Storskogen. Foto: GD-Transport

GD-transport är ett maskinförmedlingsföretag som drivs av Anders Lundqvist i andra generationen. Bolaget har sitt huvudkontor i Stenungsund och utför arbeten, stora som små, från Ystad till Gällivare.

Med förvärvet av GD-Transport kompletteras Såg & Betongs erbjudande med uthyrning och förmedling av entreprenadmaskiner och lastbilar. Bolagen kommer att verka under olika varumärken, men Urban Qvarfordt, vd på Såg & Betong, menar att det finns tydliga möjligheter för synergier på både kostnads- och intäktssidan.

-GD-Transport har ett mycket gott rykte på marknaden och vi är imponerade över verksamheten som Anders byggt upp. Vi är nu stolta över att äntligen kunna jobba under samma organisation, säger Urban Qvarfordt.

GD-Transports vd Anders Lundqvist, som kommer att fortsätta att leda bolaget.

-Jag är väldigt glad och stolt över att få Såg & Betong och Storskogen som ny långsiktig ägare. Jag ser även fram emot att fortsätta göra det GD kan bäst men i ett nytt och större sammanhang, säger Anders Lundqvist.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer