maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Arctic Infra tar hem största kontraktet någonsin

Arctic Infra har tilldelats entreprenaden Autio-Anttis Väg 395 som är det enskilt största kontraktet i företagets historia sedan starten 2019. Ordersumman är på 186 miljoner.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Arctic Infra har fått ett kontrakt för entreprenaden Autio-Anttis väg 395 som innefattar breddning och förstärkningsåtgärder för en cirka 20 km lång sträcka i Pajala kommun. Kontraktet värt 186 miljoner är företagets största någonsin. Foto: Arctic Infra

Entreprenaden Autio-Anttis Väg 395 innefattar breddning och förstärkningsåtgärder för en cirka 20 km lång sträcka mellan orterna Autio och Anttis i Pajala kommun. Projektet är en del av MaKS, Malmtransporter Kaunisvaara Svappavaara. Det främsta syftet är att öka sträckans framkomlighet och trafiksäkerhet då det nuvarande vägnätet inte är dimensionerat för det växande transportbehovet av tung trafik. 

En annan viktig del av projektet är att säkerställa en säker trafikmiljö och bebyggelsemiljö för boende i närområdet. Som en del av detta ska en gång- och cykelbana anläggas samt vissa bulleråtgärder genomföras.  

– Vi på Arctic Infra är stolta över förtroendet samtidigt som vi är ödmjuka inför uppdraget. Detta kontrakt är ett kvitto på att vi byggt en stark välmående organisation som nu klarar av att ta sig an större och mer omfattande projekt. Vi ser fram emot att stärka infrastrukturen och därigenom säkerheten för såväl gruvverksamheten i Kaunisvaara och boende efter vägen där malmen transporteras, säger Mikael Norman, arbetschef på Arctic Infra Mark & Infrastruktur.

Projektet beräknas starta i slutet av maj och färdigställas under tredje kvartalet i år. Entreprenaden är Arctic Infras största enskilda kontrakt sedan starten 2019 med ett ordervärde som uppgår till 186 000 000 kr. 

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer