maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Arctic Infra inleder samarbete med Kaunis Iron

Arctic Infra och Kaunis Iron har påbörjat ett samarbete och kommit överens om ett avtal för om- och tillbyggnation av befintligt sandmagasin samt krossning av ballast och berg för entreprenaden.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Arctic Infra ska bygga ut Kaunis Irons sandmagasin inför gruvbolagets expansion. Foto: Arctic Infra

Kaunis Iron som bryter järnmalm i dagbrottet Tapuli och förädling i Kaunisvaara, nära Pajala, planerar att öppna ytterligare ett dagbrott, Sahavaara. I och med det ökar behovet att deponera anrikningssand. För att tillmötesgå ökad deponimängd anlitas Arctic Infra för att utföra om- och tillbyggnation av befintligt sandmagasin.

– Vi är oerhört stolta över att få vara en del av Kaunis Irons expansion. Detta projekt är inte bara en investering i regionens ekonomiska framtid, utan också ett bevis på Kaunis Irons uthålliga engagemang. Vi ser fram emot att skapa jobbmöjligheter och bidra till samhällsutvecklingen samtidigt som vi främjar en utökad gruvdrift, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.

Projektet startar nu i maj och färdigställs i oktober 2025.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer