maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Arema vill bli störst på entreprenadmaskiner

Arema Heavy Rentals öppnar en ny depå för uthyrning av entreprenadmaskiner i Skellefteå. Den nya etableringen markerar en viktig milstolpe när de tar sikte på att bli Skandinaviens ledande aktör, menar bolaget.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article - Vi är idag den ledande aktören i Sverige och strävar mot att bli det även i Skandinavien. Därför var det naturligt för oss att expandera till norra Norrland, säger Björn Janström, VD, Arema. Foto: Arema/Pressbild

Arema Heavy Rental räknar sig som Sveriges ledande aktör inom uthyrning av större entreprenadmaskiner. Med den nya depån i Skellefteå stärker de sin geografiska närvaro och möjliggör snabbare och mer effektiv service för kunder i norra regionen.

- Vi är idag den ledande aktören i Sverige och strävar mot att bli det även i Skandinavien. Därför var det naturligt för oss att expandera till norra Norrland, säger Björn Janström, VD, Arema, och fortsätter:

- Vår företagstillväxt, både vad gäller lönsamhet och omsättning, har varit stark de senaste åren och denna expansion möjliggör att vi kan fortsätta denna tillväxtresa trots omvärldsläget.

Det har blivit alltmer vanligt att företag hyr sina maskiner i stället för att köpa. Eller som komplement till att köpa. Bedömare räknar också med att elektrifieringen av anläggningsmaskiner kan få branschen att växa. Bland annat då investeringskostnaderna är höga för elmaskiner, och att andrahandsvärdet fortfarande är en fråga som ingen har ett svar på än. Andra argument är att det anses ohållbart att maskiner som inte används står stilla när de inte har uppdrag i ett enskilt företag.

— Vi ser en ökande marknad för företag som väljer att hyra maskiner i stället för att köpa dem. Det är intressant att notera att de stora aktörerna, som har möjlighet att köpa, hyr maskiner från oss idag eftersom de ser fördelar med det. Hållbarhet är en högt prioriterad fråga för många företag och genom att hyra maskiner får dem högre nyttjandegrad samt moderna maskiner med den senaste miljökraven, säger Janström.

Under april månad påbörjas flytten av maskiner och den 2 maj planerar Arema Heavy Rental att officiellt öppna dörrarna till de nya lokalerna. Under 2023 omsatte Arema Heavy Rental 170 miljoner och med den nya depån räknar man att nå en omsättning på över 200 miljoner.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer