maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bäckströmskoncernen kliver in i hållbarhetsorganisation

Bäckströmskoncernen går genom sitt dotterbolag Creek Power AB med i organisationen Sustainable Innovation, en icke vinstdrivande forskningsaktör som arbetar för en omställning i samhället genom de projekt som medlemmarna driver.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Bäckströms har gått med i organisationen Sustainable Innovation och ska bland annat jobba för hållbara transporter i byggbranschen. Foto: Bäckströms

Organisationen är medlemsägd och har i dagsläget nio medlemmar, ambitionen är att bidra till en samhällsförändring som gör klimatet, affären och livet mer hållbart.

– Vi ser fram emot att bygga ett mer resurseffektivt samhälle tillsammans med Sustainable Innovation. Genom att kombinera koncernens entreprenörskap och innovationsdriv med Sustainable Innovations expertis kommer vi att accelerera utvecklingen av elektrifieringsinitiativ inom Bäckströmskoncernens samtliga dotterbolag. Tillsammans kan vi åstadkomma förändring och forma en hållbar framtid för kommande generationer, säger Joakim Bäckström, grundare och ägare av Bäckströmskoncernen.

Bäckströmskoncern är en diversifierad organisation som strävar efter att leverera högkvalitativa och innovativa lösningar inom anläggningsprojekt, transport och maskinuthyrning, byggservice samt affärsutveckling inom masshantering och elektrifiering.

– Vi imponeras av det sätt Bäckströmskoncernen tagit sig an sina hållbarhetsutmaningar. I en bransch där transporter är en av de största utmaningarna klimatmässigt ser de en möjlighet till ett helt nytt verksamhetsområde. De här frågorna kommer bli otroligt viktiga när hela byggbranschen ska elektrifieras. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans och tycker det är väldigt spännande att deras verksamhet spänner över våra tre stora områden bebyggelse, energi och mobilitet, säger Thomas Sundén, vd på Sustainable Innovation.

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer