maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bästa året någonsin för NYAB-koncernen

NYAB gjorde 2020 sitt bästa år någonsin. Nettoomsättningen för koncernen landade på strax över 1,3 miljarder med en soliditet på 56,8 procent.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

”NYAB-koncernen sammanfattar sitt bästa år någonsin i och med signering av årsredovisningen för 2020. I backspegeln har vi sju år av obruten tillväxt bakom oss. Detta på koncernnivå och i kombination med en väldigt god rörelsemarginal”, skriver vd Johan Larsson i års- och hållbarhetsredovisningen som nyligen presenterats.

Pandemin har som för så många andra i branschen inneburit både försvårande omständigheter, ökad sjukfrånvaro och påverkan på tidsplaner. Det har ställts högre krav på personer i ledande befattningar att planera om projekten löpande. “När vi nu blickar tillbaka på året 2020 kan vi vara stolta över hur vi genom ansvarstagande, lagarbete och flexibilitet har hanterat effekterna av pandemin och mildrat konsekvenserna. NYAB kommunicerade tidigt med samtliga anställda om Covid-19, hur det påverkar arbetsmiljön och vilka anpassningar vi måste genomföra”, skriver Johan Larsson.

NYAB har största delen av sin verksamhet i norra Sverige men är sedan drygt ett och ett halvt år etablerade med ett dotterbolag i Stockholm, NYAB Mälardalen.

De tre ledorden för att nå framgång har enligt Johan Larsson varit att se möjligheter, ta ansvar och att vara klarsynt.

– Kombinerar du de tre faktorerna så får du lönsamhet. Den kultur vi har byggt har gett oss framgång. Vi vågar se möjligheterna och blundar inte heller för svårigheterna. I den här branschen tävlas det med pris och kvalitet och ska man lyckas måste man också kunna tänka kostnadseffektivt och smart, sa han i en intervju med Maskinentreprenören i september förra året.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer