maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bättre resultat men kraftigt sjunkande orderingång

Infranord har förbättrat sitt resultat under tredje kvartalet i år, jämfört med motsvarande period i fjol. Orderingången har dock kraftigt bromsats in och bolaget har inlett ett förbättringsarbete för att öka effektivitet och resultat.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Resultatet har förbättrats senaste kvartalet för Infranord men orderingången har sjunkit kraftigt. Foto: Infranord

Resultatet för tredje kvartalet i år uppgick till 34 miljoner kronor, rörelseresultatet 46 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 27 miljoner i resultat och 38 miljoner i rörelseresultat samma period i fjol. Dock finns det ett stort svart moln på himlen för Infranord – en kraftigt sjunkande orderingång. Tredje kvartalets orderingång uppgår till 317 miljoner kronor, vilket är mer än en halvering jämfört med förra årets tredje kvartal då orderingången låg på 780 miljoner. Hittills under 2022, januari-september, ser dock orderingången något bättre ut än i fjol, 3 083 miljoner jämfört med 3 027 miljoner samma period 2021.

​​​​​​​– Under tredje kvartalet ser vi en förbättring av vårt resultat jämfört med föregående år. Orderstocken är fortfarande på en hög nivå även om vi under perioden haft en lägre orderingång jämfört med samma kvartal föregående år. Vi har inlett ett förbättringsarbete inom alla delar av vår verksamhet i syfte att öka effektiviteten och resultatet i bolaget. Resultatet kommer ge oss förutsättningar för en ökad framdrift samt långsiktigt och hållbart värdeskapande för vårt bolag, säger Peter Viinapuu, vd för Infranord.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer