maskinentreprenoren logo

Branschnytt

BDX gör klart med koncernchef och vd

Styrelsen i BDX Företagen AB har utsett Catrin Ingvarsson till ny vd och koncernchef för bolaget. Catrin har varit tillförordnad vd sedan den 27 september 2021.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Catrin Ingvarsson har arbetat i BDX Företagen AB sedan 2013, i olika roller, bland annat som CFO. Nu senast har hon varit tillförordnad vd. Foto: BDX

Catrin Ingvarsson har arbetat i BDX Företagen AB sedan 2013, i olika roller, bland annat som CFO. Nu senast har hon varit tillförordnad vd.

- Jag, och hela styrelsen, är otroligt glada över att vi får behålla Catrin Ingvarsson i rollen som vd. Hon har en gedigen erfarenhet från BDX Företagen AB, både genom sin roll som CFO och även att hon har ingått i BDX koncernledning sedan 2020. I styrelsen ser vi fram emot att fortsätta BDX Företagens tillväxtresa tillsammans med Catrin Ingvarsson, säger Roger Åström, styrelseordförande BDX Företagen AB.

- Det känns hedrande att styrelsen utsett mig till vd i en så fin koncern med så många kompetenta kollegor, tillsammans kan vi verkligen göra skillnad, säger Catrin Ingvarsson, vd BDX Företagen AB.

BDX Företagen har under de senaste åren ökat verksamheten till en omsättning om närmare 5 miljarder kr och 600 anställda, med uppdrag över hela landet men med basen i främst Norrbotten och Västerbotten.

- Det jag ser fram emot nu är att vi ytterligare ska utveckla verksamheten. Inte nödvändigtvis genom att växa men att utveckla de delar där vi redan nu har en stark position. Vår logistikverksamhet har vuxit med stora rikstäckande uppdrag, inom maskin- och transport är vi en av de största aktörerna i norra Sverige. Inom industriverksamheten har vi breddat utbudet från gruvor till pappersindustri och på entreprenadsidan lägger vi grunden för Sveriges framtida elförsörjning i Europas största vindkraftspark. Till det kommer en omfattande ballast- och miljöverksamhet som kompletterar vårt erbjudande. Det är ett otroligt marknadsläge som hela norra Sverige befinner sig i, vilket gör att vi har en spännande tid framför oss, säger Catrin Ingvarsson.

Text:

BDX Företagen AB

BDX Företagen skapar helhetslösningar med allt från logistik till entreprenad- och industritjänster. BDX Företagen jobbar över hela landet med norra Sverige som hemmamarknad. Koncernen har 600 anställda, med 300 kontrakterade medleverantörer som i sin tur har 1 900 anställda med totalt 1 700 fordon.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer