maskinentreprenoren logo

Teknik

Solpaneler levereras med Volvomaskiner

Företaget Beam Global och Volvo CE har startat ett partnerskap i USA där maskinentreprenörer som köper Volvos elmaskiner kan få ett portabelt solpaneldrivet energilagringssytem att ladda maskinen med i fält.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Systemet är inte nytt för personbilar, men nytt för anläggningsmaskiner. Volvo CE samarbetar nu med Beam Global för att utveckla produkten ännu mer. Foto: Beam Global

Beam Global som ser sig själva som ledande leverantörer till den elektriska fordonsindustrin har i ett samarbete med Volvo CE nu tagit fram en lösning för den amerikanska marknaden. Beam som leverar en rad soldrvina energilagringssystem till fordonstindustrin har tagit fram lösningen Beam EV ARC som ska kunna ladda en elektrisk anläggningsmaskin i fält där det saknas el, eller där miljökraven är ställda så att man inte får använda fossila bränslen. Det som används är en teknik som Beam redan har lanserat i USA för den elektriska fordonsflottan och har varit verksamma i 10 år med sina produkter.

Volvo CE kan leverera fem olika elektriska maskiner till den amerikanska marknaden redan idag. Samarbetet med Beam betyder att Volvos leverantörer i USA kan göra en paketlösning där EV ARC ingår i köpet och kan finansieras via Vovlo Finacial Services. Det går även att välja att leasa EV ARC. Beam Global anser att deras EV ARC är den billigaste och snabbaste laddningslösningen på marknaden idag. Systemet är portabelt och kan sättas upp på minuter, säger bolaget. EV ARC stor på en platta som ska klara alla tänkbara underlag.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer