maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Befarar brist på AdBlue

Ryssland är stor leverantör av naturgas för utvinning av urea, som används för att tillverka AdBlue. Med stoppade leveranser från Ryssland behöver alla producenter hitta nya leverantörer, vilket gör att efterfrågan blir större än tillgången och om några veckor kan de svenska lagren vara tomma.

Foto: Pixabay

Lästid

0 min
Med stoppade leveranser från Ryssland är snart de svenska lagren av adblue slut och branschen står inför ännu ett problem.
Med stoppade leveranser från Ryssland är snart de svenska lagren av adblue slut och branschen står inför ännu ett problem.
Dela

Konsekvenserna av kriget i Ukraina börjar märkas i Sverige genom brist på råvaror. Inom kort kan svenska maskinentreprenörer och åkerier stå utan AdBlue.

– Om några veckor kan våra lager av Urea och AdBlue vara slut och det kommer blir riktigt dåligt, säger Christian Lundell, vd på Arom-dekor Kemi. 

– Jag har skrivit till myndigheter och informerat om den här situationen. Jag tror det är väldigt få som förstår hur allvarligt det kommer bli om det inte längre finns AdBlue att köpa, avslutar Christian.

Om ett fordon får slut på AdBlue får det en effektreducering och vissa fordon går inte att starta igen förrän de fyllts på med AdBlue.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer