maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Befarar brist på AdBlue

Ryssland är stor leverantör av naturgas för utvinning av urea, som används för att tillverka AdBlue. Med stoppade leveranser från Ryssland behöver alla producenter hitta nya leverantörer, vilket gör att efterfrågan blir större än tillgången och om några veckor kan de svenska lagren vara tomma.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Med stoppade leveranser från Ryssland är snart de svenska lagren av adblue slut och branschen står inför ännu ett problem. Foto: Pixabay

Konsekvenserna av kriget i Ukraina börjar märkas i Sverige genom brist på råvaror. Inom kort kan svenska maskinentreprenörer och åkerier stå utan AdBlue.

– Om några veckor kan våra lager av Urea och AdBlue vara slut och det kommer blir riktigt dåligt, säger Christian Lundell, vd på Arom-dekor Kemi. 

– Jag har skrivit till myndigheter och informerat om den här situationen. Jag tror det är väldigt få som förstår hur allvarligt det kommer bli om det inte längre finns AdBlue att köpa, avslutar Christian.

Om ett fordon får slut på AdBlue får det en effektreducering och vissa fordon går inte att starta igen förrän de fyllts på med AdBlue.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer