maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Bellman Group klarar kvartal tre

Bellman Group lyckas göra ett godkänt resultat för kvartal tre trots högre kostnader som inte helt har gått att få kompensation för. Det enda bolag i koncernen som inte tuffat på ordentligt i tredje kvartalet är SÅCAB.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Magnus Persson, VD Bellman Group, kommenterar: - Vi levererade som helhet ett stabilt resultat i det tredje kvartalet trots global ekonomisk osäkerhet och mer utmanande marknadsförutsättningar. Foto: Ryno Quantz

Förvärven i Bellman Group har gjort att nettoomsättningen ökat - men det är heller inget fel med rörelsemarginalen totalt sett om man tittar från januari landar den på 3,4 procent. Det är godkänt för byggbranschen som inte sällan landar där under ett normalår. Men nu är det ett kvartal kvar, och kostnadsökningarna fortsätter när det gäller drivmedel och byggmaterial.

Gruppen består idag av nio bolag där Norrvidinge, Bellmans och VSM omsätter mest. Mest tjänar VSM i sin verksamhet om man bortser från kostnader och intäkter som inte rör verksamheten (EBITDA). Men Norrvidinge går också mycket bra. Maskintjänsterna i Bellmans gör nästan lika bra resultat som 2021 än så länge i år. SÅCAB som gått fint fram till tredje kvartalet landar på -0,4 procent marginalmässigt denna gång. Enligt Bellman Group beror detta på "lågt deponiintag".

Magnus Persson, VD Bellman Group, kommenterar:

- Vi levererade som helhet ett stabilt resultat i det tredje kvartalet trots global ekonomisk osäkerhet och mer utmanande marknadsförutsättningar. Effekterna av högre räntor och inflation är påtagliga och förstärker utvecklingen med stora prishöjningar på drivmedel och råvaror samt försenade leveranser av material och produktionsutrustning. Vi fortsätter att hantera kostnadsökningarna väl även om vi inte får täckning fullt ut. Samtidigt ser vi fortsatta satsningar på stora infrastrukturprojekt i landets tillväxtregioner, inte minst i Norrland, vilket är positivt för vår verksamhet.

- Bellman Group har ett brett erbjudande som inkluderar infrastruktur, bostäder och industri- och logistikanläggningar med tonvikt på infrastruktur. Även om vår verksamhet påverkas av en tuffare marknad känner jag mig trygg i att koncernen vilar på en stabil grund. I tillägg bidrar vår beprövade affärsmodell, med en rörlig ersättningsmodell samt det faktum att vi alltid verkar som underentreprenörer, till flexibilitet i verksamheten.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer