maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bellmans förvärv av Bröderna Öhmans klart

Bellman Group skrev den 10 juni avtal om att förvärva samtliga aktier i Bröderna Öhman AB. Affären var villkorad med Konkurrensverkets godkännande, vilket nu är klart och affären därmed slutförd.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

Bröderna Öhman bildades 1981 och har ett heltäckande tjänsteutbud inom entreprenad, schaktning, krossning, bergsprängning, väg- och järnvägsbyggnationer samt massförflyttning. Bolaget omsatte 287,6 miljoner under räkenskapsåret 2021 med ett rörelseresultat efter avskrivningar om 41,5 miljoner och är genom sitt heltäckande erbjudande ett av få företag som kan ta sig an stora projekt i Norrbottensregionen.

Bröderna Öhman har en rejäl och effektiv maskinpark bestående av cirka 90 maskiner och har omkring 70 anställda. Köpeskillingen uppgår till 276 miljoner varav 40 procent återinvesteras.

Bröderna Öhman kommer att drivas vidare som ett dotterbolag i koncernen under ledning av Thomas Öhman. Bolaget kommer utgöra ett eget rörelsesegment vid sidan av Bellmans, Uppländska, VSM, Samgräv, SÅCAB, Ivarssons, Norrvidinge och Holmgrens.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer