maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Bellmans Group tuffar på bra in i 2024

Bellman Group klev ur 2023 med ett förbättrat "bruttoresultat" (EBITA), och ledningen menar att det bland annat beror på att bolaget påverkats mycket lite av hög inflation, lågkonjunktur, och högre räntor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Resultatförbättring med 6 procent var under det fjärde kvartalet dock främst hänförlig till förvärven av VG-teknik och Lastbilsdentralen Värnamo Ljungby. Förvärvstrategin med fokus på tillväxtregioner ligger fast. Foto: Bellman Group

- Vår verksamhet har endast i begränsad utsträckning påverkats av den höga inflationen och de höga räntorna. Vi ser fortsatt en satsning på stora infrastruktur- och industriprojekt i landets tillväxtregioner, vilket är positivt eftersom koncernen har en stor exponering mot dessa marknadssegment, säger Magnus Persson, vd Bellman Group.

Nettoomsättningen under det sista kvartalet 2023 ökade med 12,6 procent, varav 8,6 procent var ren prestation och inte på grund av nya förvärv. Ökningen var hänförlig till samtliga affärsområden men främst till Nord och Väst som ett resultat av två stora industriprojekt där flera dotterbolag inom koncernen är verksamma.

Resultatförbättring med 6 procent var under det fjärde kvartalet dock främst hänförlig till förvärven av VG-teknik och Lastbilsdentralen Värnamo Ljungby. Förvärvstrategin med fokus på tillväxtregioner ligger fast.

Bellman Group omsatte närmare fyra miljarder 2022.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer