maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bell tar banddumprarna till Europa

Bells banddumprar gjorde debut i Nordamerika på Conexpo 2020. Nu satsar tillverkaren på att ta produkten till Europa, lansering sker på Bauma, där den större modellen TC11A visas.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Bell har tagit banddumprarna, som lanserades för första gången i USA 2020, till Europa och visar på Bauma den större modellen TC11A. Foto: Ann-Louise Larsson

Tanken är att de banddrivna fordonen ska vara ett komplement till tillverkarens övriga sortiment, där det krävs en produkt med lågt marktryck och i känsliga miljöer.

– Samtidigt imponerar banddumprarna med exceptionell klättringsförmåga på 50 procent och mer, även i tuff terräng. Det gör den lämplig för användning på sandiga eller våta kustjordar och i arbeten med energiinfrastruktur i avlägsna eller känsliga områden, säger Brad Castle, Bell Equipments produktchef.

Sedan lanseringen 2020 har produkten fått ett varmt välkomnande på den nordamerikanska marknaden och det har gjort att Bell nu ser stor potential för produkten i Europa. Med sig till Bauma har man den största modellen TC11A på nästan 14 ton. Lillebror till denna heter TC7A och väger runt 11 ton. Båda drivs av en steg V-Cumminsmotor på 6,7 liter och har Rexroth hydraulik. Förarkomfort har varit framträdande i utvecklingen av produkten, det märks bland annat genom att man valt att använda sig av specialbyggd grävmaskinshytt med ROPS/FOPS-skydd och utmärkt sikt. Med Bell Fleetmatoc telematik kan maskinägaren enkelt hålla koll på maskinens hälsa, produktivitet och bränsleekonomi.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer