maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Betongbranschen vädrar morgonluft med Nato

Branschorganisationen Svensk Betong räknar med att betongbranschen ska få spela spela en viktig roll i stärkandet av landets samhällsskydd och beredskap.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Nato-medlemskapet kommer att ställa krav på förbättrad och anpassad infrastruktur i Sverige - många branscher räknar med att kunna bidra. Betongbranschen är redo att ta sig an utmaningen, enligt branschorganisationen Svensk Betong. Foto: ME

- Vi ser fram emot att arbeta nära regeringen, det militära och andra relevanta aktörer för att säkerställa att Sverige inte bara är redo att möta dagens utmaningar utan även för att vi ska vara beredda på morgondagens, säger Malin Löfsjögård, Vd på Svensk Betong.

Detta är inte tagit ur luften - Sverige behöver uppgradera landets infrastruktur på en rad områden för att möta de krav som ett Nato-medlemskap ställer. Det finns skäl att betongbranschen vädrar morgonluft.

- Genom Sveriges Natomedlemskap stärks inte bara vårt nationella samhällsskydd, det öppnar även dörrar för våra medlemsföretag att bidra till samhällskritiska infrastrukturprojekt, säger Malin Löfsjögård, Vd för Svensk Betong.

Samma sak gäller för övrigt maskinentreprenörer i landet. Det kommer att krävas en hel del maskiner för de jobb som ska utföras de kommande åren på grund av Nato-medelmsskapet.

- Jag är övertygad om att betongens unika egenskaper, såsom dess hållbarhet, brandsäkerhet och långa livslängd, kommer att vara avgörande i uppbyggnaden av infrastruktur som kan motstå de utmaningar som vi kan tänkas att möta i framtiden. Vi ser fram emot att arbeta nära regeringen, det militära och andra relevanta aktörer för att säkerställa att Sverige inte bara är redo att möta dagens utmaningar utan även för att vi ska vara beredda på morgondagens, säger Malin Löfsjögård.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer