maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Betongproducent framtidssäkrar genom att ta över hamnverksamhet

– Det är en strategisk investering som säkrar logistik för framtida försörjning av viktiga råmaterial till koncernen, säger Hans Karlander, vd för Thomas Concrete Group. Det är dotterbolaget, Thomas Cement, som har förvärvat Stockholms Bulkhamn i Nynäshamn.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Thomas Concrete Group har förvärvat Stockholms Bulkhamn AB som en framtidssäkring för sin betongproduktion. Foto: Thomas Concrete Group Foto: Thomas Concrete Group

Förvärvet kompletterar koncernens tre importterminaler i Oxelösund, Uddevalla och Landskrona och är - tillsammans med dem - en strategisk investering som ger Thomas Concrete Group större möjligheter för att utveckla betongproduktionen med bland annat alternativa bindemedel och övriga råmaterial.

– Genom förvärvet säkrar vi behovet av vissa råmaterial och fortsatt inhemsk produktion och utveckling. Redan idag erbjuder vi betong som minskar koldioxidutsläpp med upp till 50 procent. Mot den bakgrunden är detta en mycket viktig affär i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och framtidssäkra oss som koncern, inte minst med tanke på vårt mål att erbjuda klimatneutral betong till år 2030, säger Hans Karlander.

Stockholms Bulkhamn AB hanterar för närvarande omkring 200 000 ton råmaterial i form av timmer, pellets, leca, tackjärn, grus, sand och sten och omsätter cirka 30 miljoner kronor. Thomas Concrete tar över den 16 september.

  

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer