maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bilprovningen tar över maskinbesiktningar

Bilprovningen har förvärvat Svensk Maskinprovning AB. SMP kommer att drivas vidare under befintligt varumärke och medarbetarna fortsätta att arbeta med sina kunder.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Bilprovningen har förvärvat Svensk Maskinprovning AB, SMP. Foto: Bilprovningen

– Vi känner oss nöjda med affären och är glada över att förvärva SMP som vi redan har ett stort förtroende för, men också ser en stark potential i att kunna fortsätta utveckla tillsammans. Bilprovningen är inne i en expansiv fas och förvärvet känns som ett naturligt nästa steg i vår tillväxtstrategi. Det gör oss betydligt mer konkurrenskraftiga, säger Bilprovningens vd Niklas Stragne.

SMP erbjuder tjänster inom maskin- och miljösäkerhet och är bland annat ackrediterat för besiktning av alla entreprenadmaskiner, lyftanordningar, portar och hissar. Därtill utför SMP miljökontroller, certifiering och provning. SMP ska drivas vidare under befintligt varumärke. Verksamheten har cirka 85 medarbetare fördelade på tre anläggningar och en fältorganisation. Det finns ett huvudkontor i Lund, kontor med certifieringsverksamhet i Uppsala och i Umeå. För besiktning finns en rikstäckande fältorganisation med cirka 60 besiktningsingenjörer.

– SMP har en närliggande verksamhet och är på så sätt en perfekt match till Bilprovningen. Utöver synergieffekter kommer förvärvet att komplettera och bredda vårt utbud. Vi får en palett av tjänster som möjliggöra ett mer komplett kunderbjudande, fortsätter Niklas Stragne.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer