maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Bioenergiföretagen rasar mot sänkt reduktionsplikt

Regeringen och Sverigedemokraterna har valt att gå vidare med förslaget om att kraftigt reducera nivåerna i reduktionsplikten. Detta gillar inte Svebio - Svenska bioenergiföreningen.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Bioenergiföretagen missnöjda med sänkt reduktionsplikt. Foto: Svebio/Pressbild

– Det ger allvarliga negativa effekter för den svenska klimatpolitiken samt användning och produktion av förnybara drivmedel. Det säger Anna Törner, vd i Svebio.

Sverige är, enligt Svebio, idag ledande i Europa när det gäller produktion och användning av förnybara biodrivmedel. Sverige har också unika möjligheter att producera biodrivmedel från skogsbruk, jordbruk och avfallsströmmar, menar Svebio.

I ett pressmeddelande skriver Svebio att det finns en lång rad projekt för att göra klimateffektiva biodrivmedel från svenska råvaror, som kan ge inkomster och arbetstillfällen runtom i landet samt bidra till en trygg inhemsk energiförsörjning. Många av dessa projekt riskerar att avslutas eller senareläggas när regeringen kraftigt minskar den inhemska marknaden för biodrivmedel. Sverige missar då chansen att bli världsledande inom en snabbt växande framtidsmarknad, att kostnadseffektivt minska utsläppen samt skapa en trygg energiförsörjning för transportsektorn, avslutar Svebio.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer